Onspannen door massage

Relax through massageOntspanning is heel belangrijk om gezond door het leven te gaan en waar kan je dit beter vinden dan in een wellnesscentrum?

De meeste wellnesscentra spitsen zich toe op een combinatie van lichamelijk en emotionele wellness.

Eventjes wegdromen bij rustige muziek en ontspannende aroma’s terwijl de professionele handen van een masseur alle stress uit je lichaam weg kneden, kan wonderen doen. Er bestaan tientallen soorten massages en bijna allemaal hebben ze als doel zowel de geest als het lichaam te ontspannen.

Zweedse massage

Een Zweedse massage is de basisvorm van alle massagetechnieken. Centraal bij deze massage staan het kneden, strijken en kloppen op verschillende delen van het lichaam waardoor spiergroepen zich ontspannen.

Hot stone massage

Heel populair in vele wellnesscentra zijn de hot stone massages. Hoewel dit al een eeuwenoude vorm van massage is, kent deze de laatste jaren een opmars. Na een algemene massage worden er bij deze therapie opgewarmde basaltstenen op het lichaam gelegd. Deze zorgen voor een diepere ontspanning van de spieren en voor een betere doorstroming van de lymfe- en bloedvaten. Deze vorm van massage heeft een algehele helende werking op het lichaam.

Shiatsu massage

Een andere populaire massagevorm is de Shiatsu massage. Letterlijk betekent het Chinese woord Shiatsu vingerdruk. Bij een Shiatsu massage worden bepaalde drukpunten op het lichaam gestimuleerd. Doordat deze drukpunten in verbinding staan met andere delen van het lichaam heeft deze vorm van massage een invloed op het welzijn van het hele lichaam.

Thaise massage

Een heel specifieke massagevorm is Thaise massage. Deze therapie is al meer dan 2.500 jaar oud en heeft zijn oorsprong, zoals het woord zegt, in Thailand. Een Thaise massage is een vrij harde massagetechniek. Bij deze techniek worden niet alleen de energiebanen in het lichaam gestimuleerd, maar worden ook rek- en strekoefeningen uitgevoerd en dit is net wat de Thaise massage zo uniek maakt. De bedoeling van Thaise massage is het lichaam weer energie geven.

De beste manier om een gepaste massagetechniek te vinden, is een bezoekje brengen aan een wellnesscentrum. Daar kan men deskundige uitleg geven over de verschillende vormen van massages.