Voldoende bewegen voor een gezond lichaam

enough exercise for a healthy bodyVandaag de dag is het leven hectisch en de vrije tijd die men heeft brengt men vaak hangend op de bank of voor de computer door. Na een drukke werkdag en de zorg voor het gezin, komt er voor de meeste mensen van sporten niet veel meer in huis.

Toch is het belangrijk om aandacht te besteden aan fysieke activiteiten. Dat kan sporten zijn op regelmatige basis, maar dat kunnen net zo goed minder intensieve vormen van lichaamsbeweging zijn. Deze zijn meestal zo voor de hand liggend, dat men er vaak niet bij stil staat dat ze een positieve invloed op de gezondheid kunnen hebben.

  • Neem eens wat vaker de fiets. Met de fiets naar het werk rijden is een prima idee om aan lichaamsbeweging te doen. Het is niet alleen goed voor de conditie, maar het scheelt ook een stuk in de portemonnee. Niet alleen spaar je benzine uit, maar in heel wat bedrijven bestaat er ook zoiets als een fietspremie. Ook boodschappen kan je makkelijk met de fiets doen. Goed voor jou, je portemonnee en het milieu. Winst op alle vlakken dus!
  • Neem eens wat vaker de trap. Een klassieker, maar wel een efficiĆ«nte manier om in conditie te blijven. Traplopen is immers een heel intensieve manier om te bewegen. Je traint er niet alleen je conditie door, maar ook de spieren in je benen worden erdoor getraind. Laat voortaan de lift maar voor wat die is en blijf in beweging door de trap te nemen.
  • Gebruik een stappenteller. Om in conditie te blijven wordt er aangeraden om 10.000 stappen per dag te maken. Met het gebruik van een stappenteller kan je het aantal stappen per dag perfect in het oog houden. Merk je op het einde van de dag dat je dit aantal niet bereikt hebt, ga dan na het avondeten nog een frisse neus halen. Veel gezonder dan een avondje bankhangen!
  • Opzien tegen huishoudelijke klussen hoeft trouwens ook niet langer. Door deze intensief uit te voeren hou je niet alleen je huis netjes, maar krijg je ook nog eens extra lichaamsbeweging.